Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Bij een lineaire hypotheek bestaat het te betalen maandbedrag uit een stuk rente en een deel aflossing van de hypotheek. Het bedrag aan aflossing is elke maand het zelfde. Omdat de schuld door die aflossing afneemt, ga je steeds minder rente betalen. Je maandlasten dalen daardoor elke maand weer.
De aflossing is vanaf het begin van de hypotheek in vergelijking met andere hypotheekvormen hoog. Daardoor daalt je schuld sneller dan bij andere hypotheekvormen.
Als je kijkt naar de totale kosten over de gehele looptijd van de hypotheek, dan is de lineaire hypotheek het goedkoopst. Omdat de schuld sneller daalt dan bij een annuïtaire hypotheek, betaal je minder hypotheekrente over de hele looptijd.
Doordat er sneller wordt afgelost verklein je de risico’s die gepaard gaan met lenen op twee inkomens.
Toch kiest de consument vaker voor een annuïteitenhypotheek, omdat de maandlasten van de lineaire hypotheek aan het begin hoger zijn. De beste vorm hangt af van je eigen situatie. Misschien is zelfs een combinatie van zowel de annuïtaire als de lineaire hypotheek voor jou een goede oplossing. Wij kunnen voor je berekenen en adviseren welke hypotheekvorm het beste bij je persoonlijke situatie past.
Heb je een vraag over de berekening of over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst.
Indien de werkgever op de werkgeversverklaring een intentie uitspreekt waarbij het dienstverband voor bepaalde tijd na verlenging wordt voorgezet voor onbepaalde tijd is dat doorgaans voldoende voor de reguliere geldverstrekker. Ook in geval een arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet voor onbepaalde tijd bestaat er een mogelijkheid om het gemiddeld inkomen uit de laatste 3 jaar te herleiden, dit noemt men flexinkomen. Tegenwoordig zijn er in overleg met diverse uitzendorganisaties mogelijkheden om een toetsinkomen vast te leggen. We bespreken de mogelijkheden graag..
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting. Dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is, eveneens verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van jezelf en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om overcreditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen wordt voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren. We lichten e.e.a. graag toe.
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.
Met een uitgebreide opstalverzekering is uw woning verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Deze verzekering wordt door de geldverstrekker verplicht. De geldverstrekker wil de zekerheid dat bij totaal verlies er voldoende geld wordt uitgekeerd om de hypotheek te kunnen aflossen. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.
Hypotheek-Zorg is 100% onafhankelijk en bemiddelt voor vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland. Je bespaart bij ons al snel € 1.000,- doordat wij niets hoeven af te dragen aan grote ketens zoals De Hypotheker en De Hypotheekshop!